Zes scholen in Nickerie opgelicht door schoolleider
06 Nov 2013, 06:00
foto


Zes lagere scholen in het district Nickerie zijn al drie jaren opgelicht door een schoolleider. Hij had in 2010 een geldbedrag van tussen de SRD 150.000 en 200.000 ontvangen van BEIP om deze zes scholen te voorzien van computers. Dit is tot op heden niet gebeurd.

De scholen OS Laigsingh, Sint Clara, OS Klein Henar, OS Groot Henar, OS Hamptoncourtpolder en de school waar de schoolleider aan verbonden is, moesten voorzien worden van computers. Deze schoolleider heeft ervaring en kennis met ICT en levert ook computers.

Rapportage naar Paramaribo
Onderwijsinspecteur Roy Katisa zegt aan Starnieuws dat deze zaak bekend is bij hem. "Dit BEIP-project is buiten de inspectie om gegaan. Wij hebben zaken al gerapporteerd en hebben de rapportages opgestuurd naar Paramaribo. Het onderzoek wordt vanuit Paramaribo verricht", deelt Katisa mee.
De OS Laigsingh heeft maandag een computerruimte in gebruik genomen. De opening werd door districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh verricht, samen met een leerling van de school. Schoolleider Soediana Kasban merkte op dat de school uit eigen middelen een ICT-ruimte heeft ingericht met negen computers. Het voorwerk is gedaan door het BEIP. Het lokaal is voorzien van een airco.

"Met deze computers zullen de leerkrachten, nadat ze getraind zijn, in staat zijn om zelfstandig vakliteratuur op te zoeken, te verwerken en uit te printen. Daarnaast zullen zij via de computers nieuwe didactische werkvormen gebruiken, zodat het lesgeven kindvriendelijker en leerlinggerichter wordt. De leerlingen zullen in de gelegenheid worden gesteld om met diverse programma's te werken, zodat ze een betere aansluiting kunnen vinden voor het vervolgonderwijs. Ook kunnen zij zelfstandig de nodige informatie opzoeken", benadrukte Kasban.
Met deze nieuwe aanwinst wil de school de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en ook helpen om het aantal digibeten uit de buurt terug te dringen. De schoolleider wilde niet ingaan op de oplichtingskwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May