MNO Vervat en OW treden kordaat op bij dambreuk
04 Nov 2013, 22:37
foto
De dambreuk in Alkmaar kon op tijd worden hersteld. (Foto: ASP)


Een dambreuk die vanavond tegen zes uur is ontstaan te Nijd en Spijt in Commewijne, Alkmaar is door kordaat optreden van MNO Vervat en het ministerie van Openbare Werken op tijd hersteld, waardoor erger is voorkomen. Naushadali Kodan van Openbare Werken regio-oost zegt dat er geen reden tot paniek is geweest.

''Ik ben tussen zes uur en half zeven opgebeld door de districtscommissaris en mij is meegedeeld dat er een dambreuk is ontstaan. We zijn ons meteen ter plekke komen oriënteren. Wat ik ben komen aantreffen is dat de dam voor ongeveer 20 meter overspoeld was door water. Er is geen water in de landbouwgronden van de landbouwers gekomen'', zegt de OW-topper.

Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink zegt in een reactie dat ze zich zorgen maakte dat de landbouwgronden overspoeld zouden worden door al het brakwater. Ze haalt opgelucht adem. Ook de Commewijne parlementariërs Jenny Warsodikromo (Mega Combinatie/NDP) en Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) zijn naar de plek toegesneld. Warsodikromo zegt dat haar echtgenoot alarm sloeg toen de breuk is ontstaan. Zij woont vlak in de buurt.

Algemeen Surinaams Persbureau; ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May