Verdachten zware mishandeling voor de rechter
05 Nov 2013, 10:00
foto


Twee mannen die ervan verdacht worden dat zij samen en in vereniging op 14 september een goudzoeker in het district Brokopondo zwaar hebben mishandeld, stonden maandag voor rechter Maytrie Kuldipsingh. Ook wordt hen het overtreden van de Vuurwapenwet ten laste gelegd.

Eén van de mannen is een bewaker van het goudbedrijf Rosebel Gold Mines/IamGold. Deze verdachten zouden opzettelijk op het slachtoffer geschoten hebben. De man werd in het bovenbeen geraakt. Rosebel Gold Mines stuurde dezelfde dag nog een persbericht naar de verschillende mediabedrijven met de mededeling dat het bedrijf het schietincident betreurt en dat zeer waarschijnlijk een illegale goudzoeker per ongeluk in zijn been geschoten werd.

In het persbericht werd verder het volgende opgenomen: ‘De toestand van de persoon is stabiel. Na eerste hulp bij de Rosebel kliniek is hij onmiddellijk met de ambulance van de maatschappij vervoerd naar het Academisch ziekenhuis in Paramaribo. Niemand anders is gewond geraakt bij het ongeluk.

Dit incident vond plaats tijdens een gezamenlijke patrouille van de Rosebel security, de politie en de commissie Ordening Goudsector in één van de industriële zones van Rosebel, het Koolhoven-gebied. Er was een melding van illegale activiteiten in dat gebied’. Deze zaak zal op 2 december verder worden behandeld. Twee politieambtenaren zullen dan worden gehoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May