Zes veroordeeld in ruim 40.8 kilogram drugszaak
05 Nov 2013, 01:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft Ramon H., Kishan P., Ricky M., Ruben G., Ishwardath B. en Richard W. veroordeeld voor overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. Patrick B. en Aroen S., die eerder in vrijheid gesteld waren, werden op de rechtszitting maandag, vrijgesproken door de rechter. Het zestal heeft zich schuldig gemaakt aan het invoeren van ruim 40.8 kilogram cocaïne en 141 gram hennep vanuit Guyana naar Suriname. De politie had op 15 september 2011 veertig kilogram cocaïne onderschept aan de Oost-Westverbinding in het district Saramacca.

Patrick B. en Aroen S. zijn vrijgesproken van de gehele tenlastelegging, omdat deze nietig verklaard is. De tenlastelegging verwijst naar een verkeerd wetsartikel. Ramon H. kreeg een celstraf van acht jaar en een geldboete van SRD 20.000 of hechtenis van een jaar. De rechter merkte op dat hij vanuit de gevangenis steeds zijn mede veroordeelden belde en alles regelde. Ook zorgde hij voor het financieel gedeelte. Hij was eerder ook al veroordeeld voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen en Wet Money Laundering.

Financiële nood
Kishan P. en Ricky M. hebben samen de drugs getransporteerd. Kishan P. heeft vlot meegewerkt aan het onderzoek. Ook legde hij volmondige bekentenissen af. Hij moest de drugs afgeven aan Ruben G., die zich aan de Keizerstraat bevond. Op aangeven van Kishan P. werd Ruben G. toen aangehouden door de politie. Kishan P. beweerde dat hij uit financiële nood overging tot het transporteren van de drugs. De rechter veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van vier jaar en een geldboete van SRD 3000 of een hechtenis van een jaar. Ricky M., die het voertuig bestuurde, mag voor vijf jaren achter de tralies. Ook hij kreeg een geldboete van SRD 2000 of een hechtenis van acht maanden.

Ruben G., oom van Ramon H., gaat voor zes jaar de bak in en kreeg een geldboete van SRD 3000 of een hechtenis van een jaar. Hij zou vaker drugs in ontvangst genomen hebben. Ishwardath B. en Richard W. hebben zich ook schuldig gemaakt aan drugsinvoer. Zij kregen elk een celstraf van vier jaar en een geldboete van SRD 2000, subsidiair acht maanden hechtenis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May