First Move kijkt tevreden terug op 1 jaar
03 Nov 2013, 18:00
foto
De jarige schaakclub was zaterdag bijeen.


Schaakclub Free First Move (FEM) bestaat een jaar. De jongste schaakvereniging van Suriname vierde de eerste jaardag zaterdag met ouders en leerlingen. Deze club blikt tevreden terug, omdat binnen een jaar veel jeugdigen zich hebben aangesloten. De club telt nu 55 schakers. FFM heeft ook binnen de toernooien van de Surinaamse Schaakbond een plaats weten op te eisen.

Coördinator van FFM, Rudie Tjong Tjin Joe zegt dat de schaakclub is ontstaan als voortvloeisel van het First Move scholenschaakproject van de Rotary Club Paramaribo Central in 2011. "Doel van het First Move programma is om het schaken als leermiddel te gebruiken om de intelligentie van de kinderen te stimuleren".

Om de kinderen van de Vrije school die verder willen schaken op te vangen, is deze club opgericht. De lessen worden verzorgd door jeugdige topschakers van Suriname. Zij moeten erop toezien dat de kinderen vooral de basis van het schaken goed onder de knieën moeten hebben, voordat ze naar een hoger niveau kunnen gaan. De schaaklessen worden gegeven volgens de stappenmethode van de Nederlandse Schaakbond. FFM heeft in haar streven om in het schooljaar 2013/2014 zowel op individueel als in team verband nog meer haar stempel te drukken in alle schaaktoernooien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May