ABOP richt Javaanse tak Marowijne op
03 Nov 2013, 15:30
foto
Ricardo Amatngali, voorzitter Javaanse tak ABOP.


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) heeft een Javaanse tak 'Wi na Wan' opgericht in Moengo, zaterdag. De partij vindt dat hiermee de barrière is doorbroken. De ABOP is in de transformatiefase en is een nationale partij aan het worden. De partij van Ronnie Brunswijk werkt aan het veroveren van de derde zetel in Marowijne bij de komende verkiezingen. Nu heeft ABOP twee van de drie zetels in dit district.


Verschillende sprekers benadrukten de eenheid en saamhorigheid tijdens de vergadering. De voorzitter van de 'Javaanse afdeling', Ricardo Amatngali, merkte op dat niemand van buiten ontwikkeling zal kunnen brengen voor het district. "Wij zijn van Marowijne en alleen ABOP kan zorgen voor ontwikkeling", zei hij. Voorzitter Brunswijk die afwezig was, werd vertegenwoordigd door bestuurslid Marinus Cambiel.

Echte Marowijne partij
Assembleelid Marinus Bee merkte op dat ABOP nu pas een Marowijne partij is. Volgens hem ben je pas een Marowijne partij als je de Inheemse, de Marron en de Javaanse kiezers achter je hebt. De ABOP is volgens hem niet meer de stuiten. Hij is blij met de eenheid die nu geëtaleerd wordt. Amatngali voelde zich niet teleurgesteld omdat de Javaanse gemeenschap niet massaal de oprichting heeft bijgewoond. Hij merkt op dat velen zich geregistreerd hebben als lid. De Javaanse gemeenschap in Moengo is niet groot. De noodzaak voor bundeling met de overige districtsgenoten ziet Amatngali als een gedurfde maar zeer belangrijke stap. Het is volgens hem tijd dat om de ontwikkeling zelf ter hand nemen in het district.

ABOP-topper Edward Belfort merkte op dat de koppeling met de Javaanse gemeenschap de beste keus is die de partij heeft gemaakt. "Together gaan we naar 2015. Ze weten dat de gemeenschap is gegroeid in Marowijne en dan gaan ze komen om kiezers te winnen", merkte Belfort op. Hij sprak de voorzitter van de Javaanse tak moed in. Het zal volgens Belfort niet lang duren voordat het succes van Marowijne zichtbaar zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May