Seshma Bissesar begint met Algemeen Surinaams Persbureau
03 Nov 2013, 11:30
foto
Seshma Bissesar bij de launch van haar persbureau zondagmorgen.


De journalist Seshma Bissesar (30) heeft vandaag, op Divalidag, haar persbureau officieel geopend. Ze start met vier media die berichten van het Algemeen Surinaams Persbureau (ASP) zullen afnemen. Met enkele andere, ook buitenlandse afnemers, is Bissesar nog in onderhandeling.

Bissesar richt zich vooral op berichtgeving uit districten. Die worden minder belicht, terwijl er veel gebeurt buiten Paramaribo. "De afnemers, krijgen niet precies hetzelfde bericht, behalve als het om 'breaking news' gaat, zegt Bissesar tegen Starnieuws. De berichten zullen uit verschillende invalshoeken worden belicht. Zij heeft een team van vier personen en zal geleidelijk aan uitbreiden.

Het ligt in de bedoeling om een eigen website op te zetten, waarbij berichten van ASP die door verschillende media zijn overgenomen, zullen worden gepubliceerd. Bissesar gelooft erin dat zij door hard werken in staat is ASP te doen uitgroeien. "Het echte werk begint nu. Langzaam, stap voor stap komen wij er wel", zegt de journalist die nu ook ondernemer is geworden, zelfverzekerd. Zij geeft aan al maanden met de voorbereiding bezig te zijn geweest.

Bissesar is als VWO-scholier bij Rapar Nickerie gerold in de omroep. Haar journalistieke carrière begon bij Sky radio en televisie. Bissesar is freelancer bij Radio 10 en De West. Zij studeert Public Administration aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May