Tractoren uit Iran worden niet verkocht
03 Nov 2013, 02:00
foto
Ministers Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en Hendrik Setrowidjojo van LVV tijdens de overhandiging van tractoren uit Iran. (Foto: LVV Regio West)


De 46 tractoren en onderdelen die Iran heeft geschonken aan Suriname, zullen niet worden verkocht. Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij deelde in Nickerie mee dat de tractoren zullen worden verdeeld over de diverse districten, via het directoraat Openbaar Groen.

Setrowidjojo legt uit dat de machines door verschillende deskundigen geschikt zijn bevonden voor diverse doeleinden. Zo zal via het directoraat Openbaar Groen onderhoud worden verricht in de districten. Om binnen de rijstsector de kostprijs voor grondbewerking te beïnvloeden zullen 24 van deze machines aan Surzwam worden toegewezen. LVV wil ook de kleine boeren tegemoet komen die zelf niet over machines beschikken. Ook de diverse proeftuinen van het ministerie van LVV zullen een tractor ontvangen, meldt LVV Regio West. Deze machines kunnen volgens Setrowidjojo ook worden ingezet voor de tuinbouwers in de districten. Setrowidjojo haalde aan dat de regering ernaar streeft om de voedselschuur te worden van de regio.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken die ook bij de overhandiging aanwezig was, benadrukte dat de tractoren net als de landbouwattributen uit de volksrepubliek China een duidelijk voorbeeld is van ontwikkelingsdiplomatie. Dit beleid van de regering heeft volgens Lackin duidelijke resultaten opgeleverd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May