Startsein gegeven voor bouw ziekenhuis Wageningen
02 Nov 2013, 04:00
foto


Over Wageningen begint de zon weer te schijnen. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh zei dit bij het startsein van de bouw van het Pietronella ziekenhuis. Hij merkte op dat Staatsolie straks veel werknemers nodig heeft voor de ethanolfabriek. Ook zullen er honderden woningen verrijzen. Er komt weer ontwikkeling in Wageningen die decennialang is verwaarloosd.

De directeur van het dokter Lachmiepersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN), Antoine Elias, deelde mee dat bouwtechnisch het ziekenhuis in augustus moet zijn opgeleverd. Hij verwacht dat de ingebruikname in oktober kan plaatsvinden. Hij gaf aan dat er dertig bedden komen. Verder zullen er diverse faciliteiten zijn, waaronder poliklinieken, een röntgenafdeling, een laboratorium en een apotheek deel uitmaken van het ziekenhuis. Daarnaast komen er ook een aula en een mortuarium. Het Pietronella ziekenhuis wordt een dependance van het LMSZN. Rudolf Verwey krijgt als officemanager de leiding. De bouw is gegund aan de aannemer Firooz Muntaz, met wie Elias vrijdag een contract tekende.

Assembleelid Rashied Doekhie tevens speciale afgezant van president Desi Bouterse, benadrukte dat het ziekenhuis een noodzaak is. Veel mensen hadden hulp nodig en konden die niet tijdig krijgen. Mensen hebben daardoor zelfs het leven gelaten. Hij kraakte harde noten en zei dat de Regionale Gezondheidsdienst die gebruik maakt van het ziekenhuis, jarenlang niets heeft gedaan om het gebouw een beetje op te knappen. Hij haalde aan dat er samengewerkt zal worden met de RGD-artsen, maar de attitude zal wel moeten veranderen. Doekhie vindt dat Staatsolie best een ambulance kan schenken aan het ziekenhuis, aangezien het bedrijf zich nu definitief komt vestigen in Wageningen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May