89ste Kerstpottenactie begonnen op Valliantsplein
01 Nov 2013, 18:30
foto
Een vrouw doet geld in de kerstpot bij Vailliantsplein. (Beeld: René Gompers)


Er stapt weer iemand uit de drukke stroom van voetgangers. Hij graait naar kleingeld in zijn broekzak en laat zonder na te tellen de munten vallen in de kerstpot. Even later komt een vrouw aangelopen en stopt een biljet in de vertrouwde rode bus. De jaarlijkse Kerstpottenactie van het Leger des Heils Suriname is vrijdag van start gegaan op het Valliantsplein. De potten zullen tot en met 24 december op verschillende plekken in de districten staan. De opbrengsten zijn bedoeld om minderbedeelden van een kerstpakket te voorzien en om mensen in nood te bedienen.

De actie wordt sinds 1891 in alle 126 landen waar het Leger des Heils is gevestigd, ondernomen. De inzameling wordt voor de 89ste keer gedaan in Suriname. Regionaal commandant majoor Vilece Thomas merkt op dat "wanneer de inzameling begint we eigenlijk ook de kersttijd begonnen zijn. Dit is de tijd om te geven." De organisatie heeft dit jaar meer verzoeken bij bedrijven gedaan om een bijdrage te leveren. Thomas is erg blij met de bijdrage van het bedrijf VSH United. Het bedrijf heeft als hoofdsponsor SRD 10.000 gedoneerd.

Doneer
De kerstpakketten worden op 20 december uitgedeeld op verschillende locaties. Behalve bij de drie kerken van het Leger des Heils waar traditioneel pakketten worden afgehaald zullen ook bewoners van kinder- en bejaardentehuizen, internaten, het Psychiatrisch Centrum Suriname worden bedacht met een kerstpakket.

Nancy de Randamie, voorzitter van de adviesraad bij het Leger des Heils deelt mee dat er jaarlijks gemiddeld 2.500 pakketten worden uitgedeeld. Daarnaast worden 2500 mensen bedacht met een presentje en een maaltijd in de kerstperiode. "Maar het aantal behoeftigen neemt toe. Als eenieder ten minste één SRD doneert, kunnen we ook hen gedenken die zich echt geen goede kerst kunnen permitteren. Ik reken op de Surinamers."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May