Moestadja: Suriname verdient integere, efficiënte ambtenaren
01 Nov 2013, 22:00
foto
Minister van Binnenlandse Zaken, Soewarto Moestadja, overhandigt een diploma aan een geslaagde. (Foto: Biza)


Geslaagden van de VAAO (Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), zijn bij hun diploma-uitreiking, vandaag, toegesproken door minister Soewarto Moestadja. Moestadja bracht in herinnering dat de opleidingen in 2010 een jaar waren stilgelegd, omdat er kritiek was op hun niveau en rendement voor de ministeries.

De algemene conclusie was dat de opleidingen geëvalueerd moesten worden. Dit is ook gebeurd. Hij gaf aan dat de geslaagden deelgenoot zijn geweest van de veranderingen die in het cursusjaar door middel van procesevaluaties zijn gerealiseerd. De opleidingsorganisatie is geherstructureerd en er is een modulair systeem ingevoerd bij de Surnumerair en voortgezette ambtenaren opleidingen. Zij sluiten meer aan bij eigentijdse didactisch/methodische werkvormen en bij de ambtelijke praktijk van alledag, benadrukt hij.

Proefproject
Moestadja zei vooral verrast te zijn door de kwaliteit van de eindwerkstukken en het beeldmateriaal over de IDEE ambtenaar van de VAAO studenten in Paramaribo en Nickerie en beloofde enkele van de ambtenaren te zullen betrekken bij het uitvoeren van een proefproject hierover.

In een bericht van de voorlichting van Biza staat dat de minister in zijn toespraak ook aangaf te verwachten dat de afgestudeerden de nieuwe inzichten en competenties inzetten en collega’s op de werkplek kritisch aansporen om zich als IDEE ambtenaar te gedragen. “Ik ben mij er van bewust dat het geen eenvoudige taakopdracht is, maar hoe weerbarstig ook, ons land verdient een ambtenaar die Integer, Dienstbaar Effectief en Efficiënt zijn of haar functie bekleedt en taken uitvoert.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May