Suriname voorzitter inter-governementele mijnforum
01 Nov 2013, 12:00
foto
Beleidsadviseur Glenn Gemerts en president-directeur Sergio Akiemboto van NV Grassalco.


Suriname is gekozen tot voorzitter van de Inter Governmental Forum on Mining, Minerals, Metals and Sustainable Development (IGF). Glenn Gemerts vult de functie voor Suriname in.

Hij is op de 9de jaarlijkse vergadering van de IGF gekozen. Gemerts die beleidsadviseur is van NV Grassalco heeft de bijeenkomst samen met president-directeur, Sergio Akiemboto, bijgewoond. Akiemboto is op die meeting toegelaten tot lid van de ‘Strategic Directions Task Force’.

De task force bestaat verder uit: de United Nations Conference Trade and Development (Unctad), The World Economic Forum, World Gold Council, Anglo American, Brazilië, Ghana, Frankrijk, Kenya, Rusland, Canada, Tanzania en Senegal.
Het IGF is een unieke gelegenheid om te discussiëren over actuele vraagstukken en ontwikkelingen binnen de mijnbouwsector in relatie tot duurzame ontwikkeling, zegt NV Grassalco in een persbericht. Ruim 45 landen participeren in dit forum.

De bijeenkomst biedt ook een uniek platform aan leden en waarnemers om actief met elkaar expertise, kennis en praktijkervaringen te delen. Van daaruit worden uitdagingen en kansen binnen de mijnbouwsector geanalyseerd en in kaart gebracht. Vanuit deze informatie heeft IGF beleidskader ontwikkeld om goed bestuur binnen de minerale sector voor zijn lidstaten te bevorderen. De 9de jaarvergadering wordt vandaag afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May