Santokhi: Veiligheidsgevoel ver te zoeken
01 Nov 2013, 10:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


Het veiligheidsgevoel bij de burger is dieper weggezakt en is afgenomen tot een zorgelijk niveau. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren een condoleancebezoek gebracht aan de familie van wijlen ondernemer Faizel Mahboeb. De winkelier is deze week beroofd en doodgeschoten te Moengo.

Als gewezen minister van Justitie en Politie, maar meer nog als volksvertegenwoordiger, vond Santokhi het zijn morele plicht de familie bij te staan in deze droevige en moeilijke tijden. In een korte toespraak zei hij dat veiligheid een belangrijke voorwaarde is voor een goed leven en essentieel is om in vrijheid te kunnen leven. “Veiligheid en vrijheid gaan samen. Het huidige veiligheidsbeleid schiet op vele fronten tekort.”

Hij wees op de dagelijkse berovingen die vaak gepaard gaan met bruut en buitensporig geweld waarbij de samenleving steeds het slachtoffer wordt. Tijdens een bezoek aan Moengo twee weken geleden is de VHP-voorzitter geconfronteerd met de jongeren die de uitzichtloze situatie van stijgende criminaliteit meer dan beu zijn.

Santokhi heeft toegezegd om in het parlement bij de behandeling van de begroting wederom aandacht te vragen van de regering en in het bijzonder van de minister van Justitie en Politie voor de waarborging van het algehele veiligheidsgevoel van iedere burger in ons land.

De 44-jarige Mahboeb is gisteren ter ruste gelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May