DNL: Divaliboodschap leidraad voor een beter Suriname
03 Nov 2013, 06:00
foto


(Aangeboden)

Het Divalifeest is het feest van licht, waarbij de overwinning van het goede over het kwade wordt gevierd. Bij elke Divali worden niet alleen onze huizen maar ook onze harten verlicht. Deze simpele waarheid krijgt dan weer nieuwe betekenis en geeft nieuwe hoop. Van duisternis naar licht, dat ons in staat stelt tot het verrichten van goede daden en ons dichter brengt tot het goddelijke. Al de simpele rituelen tijdens het divalifeest hebben een verhaal te vertellen. Het versieren van onze huizen en erven met lichtjes en het afschieten van vuurwerk in de lucht is een expressie van onze hulde aan de hemelen voor de verwerving van gezondheid, rijkdom, vrede en voorspoed.

Uit de Ramayana leren we hoe we aan de gemeenschap bescherming en genegenheid kunnen bieden en de slechten te bestraffen. Dat is van grote waarde, omdat dat hetgeen is wat een goede regering moet proberen te doen en wat wij ook met ons allen moeten proberen te doen in dit prachtige land, Suriname. Onze grootste verworvenheid, namelijk onze harmonieuze multi-etnische en multiculturele samenleving maakt het ons mogelijk een veilig, vredelievend en welvarend land te worden van mensen die van overal ter wereld bij elkaar zijn gebracht.

De boodschap van Divali, indien goed begrepen, biedt daarom aan onze regeerders en ons allen een leidraad tot een beter Suriname. Het bestuur van De Nieuwe Leeuw (DNL) wenst de totale Surinaamse gemeenschap een Shubh Divali toe.
Ir. D.K. Mungra
Voorzitter
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May