Uitleveringszaak Muntslag officieel van start
31 Oct 2013, 21:00
foto


Bij de voortgang van de uitleveringszaak van de Surinaamse zakenman Edmund Quincy Muntslag zal op 3 december het bewijs worden gepresenteerd aan de rechtbank in Trinidad. Op die dag zal de Verenigde Staten van Amerika (VS), die de Trinidadiaanse autoriteiten heeft gevraagd om de uitlevering van Muntslag, de bewijzen op tafel moeten leggen. In juli had de VS een aanklacht ingediend bij de Trinidadiaanse justitie om Muntslag aan te houden.

Muntslag wordt geconfronteerd met uitlevering aan de VS voor drugssmokkel. Hij wil echter weten welke bewijzen de Amerikaanse regering tegen hem heeft. Muntslag is vandaag weer voor de rechter verschenen, waar de machtiging om de zaak voort te zetten, is voorgelezen. Het document geeft rechter Marcia Ayers-Caesar de macht om de uitleveringsprocedure tegen Muntslag te beginnen. De Trinidadiaanse procureur-generaal Anand Ramlogan heeft het document namens de Amerikaanse overheid getekend.

Nadat het document was voorgelezen, zei de advocaat van Muntslag, Keith Scotland, dat zijn cliënt wilde weten wat het bewijs tegen hem was. Volgens Scotland is zijn cliënt op de hoogte van de aanklacht tegen hem, maar weet hij niet van het bewijs tegen hem. Muntslag wordt ervan beschuldigd dat hij heeft samengespannen om in december 2011 en augustus 2013 cocaïne de VS binnen te smokkelen.

Officieel gestart
De aanklacht tegen hem ingediend en is hij niet opgeroepen om te pleiten. Rechter Ayers-Caesar zei dat de informatie waarnaar de verdachte vraagt, beschikbaar zal komen omdat de procedure nu officieel is gestart.

De zaak is uitgesteld tot 3 december, wanneer de VS aan zet zal zijn. De rechter heeft op 11 oktober het verzoek om op borgtocht vrijgelaten te worden afgewezen. Ze stuurde daarmee de 29-jarige verdachte wederom het gevang in.
De Surinaamse zakenman is samen met Dino Bouterse aangeklaagd in een federale rechtbank in het Southern District van New York voor drugshandel. Dino is in Panama gearresteerd en overgevlogen naar New York. Muntslag is op Trinidad aangehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May