Workshop reken/wiskundedidactiek aan de gang op IOL
01 Nov 2013, 02:00
foto
De deelnemers aan de workshop zijn aan het werk in groepen, onder begeleiding van de docent Kenneth Tjon Soei Sjoe.


Op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) is donderdag een tweedaagse workshop ‘Reken-wiskundedidactiek’ voor de docenten van de pedagogische instituten begonnen. De lespakketten zijn ontwikkeld door de IOL reken-wiskunde werkgroep met steun van de externe deskundige Kenneth Tjon Soei Sjoe.

De reken-wiskundedocenten en pedagogen zijn toegesproken door de directeur van Onderwijs en Volksontwikkeling, Kenneth Biervliet. Hij complimenteerde hen voor hun participatie en belangstelling voor de laatste ontwikkelingen in de didactiek van het rekenen. Het is de bedoeling dat docenten inzicht krijgen in de toepassingen van de (vak)didactische vaardigheden en principes en vertrouwd raken met de inhoud van de ontwikkelde lespakketten.

Het lespakket houdt in de leerstof van 1e t/m 8e leerjaar en bestaat uit vier handleidingen. De reken-wiskundedidactiek behelst de uitleg aan de aanstaande leerkracht om de leerstof optimaal uit te leggen. Tjon Soei Sjoe is voormalig docent op de Hogeschool van Amsterdam. De workshop wordt vrijdag voortgezet, zegt Ewald Levens, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren, in een schrijven.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May