Sluis te Zoelen staat op instorten
01 Nov 2013, 06:00
foto
Assembleelid Shailendra Girjasing


De bewoners van het plaatsje Zoelen in het district Commewijne maken zich zorgen over de slechte staat waarin de enige sluis in het gebied verkeert. Deze sluis reguleert het water tussen de rivier en de overige gebieden (waaronder Mariënburg). Zij zijn bang dat de sluis op korte termijn zal omvallen.

Zij hebben hun vrees uitgesproken tegen assembleelid Shailendra Girjasing (VHP-Nieuw Front), die op werkbezoek was. Girjasing heeft namens de bewoners van Zoelen een brief geschreven aan de minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, en de precaire toestand van het waterwerk onder zijn aandacht gebracht.

Zoelen ontwikkelt zich volgens het assembleelid in een snel tempo als productiegebied. Er vindt garnalen- en visvangst plaats en de vangst wordt verwerkt en aan de man gebracht. “Heel veel Surinamers vinden daar emplooi onder heel moeilijke omstandigheden”, stelt Girjasing.
Hij schrijft te hopen dat de minister snel tot actie overgaat om erger te voorkomen. Een afschrift van de brief heeft hij gestuurd naar de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Simons.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May