FIFA-wereldbeker moet jongeren motiveren tot prestatie
30 Oct 2013, 01:00
foto
President Desi Bouterse poseert bij de FIFA-wereldbeker. Naast hem de Braziliaanse ambassadeur Marcello Baumbach en rechts de CEO van Fernandes Group, Jule Fernandes.


Voetballiefhebbers zijn in de ban van de fraaie ruim zes kilogram wegende wereldbeker van de FIFA. President Desi Bouterse mocht de schitterende beker als enige persoon in Suriname vasthouden en deze aan het publiek tonen dinsdagavond tijdens een gala-bijeenkomst in Hotel Torarica. Hij riep de jongeren op om de droom waar te maken en ervoor te zorgen dat Suriname ooit de eindstreep haalt en deelneemt aan WK-voetbal.


De FIFA-wereldbeker kwam dinsdag op de Johan Adolf Pengel luchthaven aan. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken was er voor de ontvangst. Hij onthulde samen met Jule Fernandes, de topman van Fernandes Group, de beker. In de middaguren mocht een door Fernandes Bottling Company geselecteerde groep fans op het daarvoor ingericht terrein van Torarica, meedoen aan verschillende spelletjes en met de beker op de foto staan. Hier werd flink gebruik van gemaakt.

Motivatie
De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, John Krishnadath, minister Adna en president Bouterse zeiden dat de komst van de FIFA-wereldbeker motiverend zal werken op voetballers om ooit Suriname aan een WK mee te laten doen. Suriname is een van de tachtig landen waar de beker kon worden bewonderd.

Ook de FIFA-vertegenwoordiger, de Trinidadiaanse voetballer Dwight Yorke, die heeft gespeeld voor de Engelse club Manchester United, zei dat gestreefd moet worden om een WK te halen. De Braziliaanse ambassadeur Marcello Baumbach haalde aan dat zijn land trots is om WK-voetbal te mogen organiseren. De beker vertrekt vandaag naar Guyana en daarna naar Trinidad & Tobago.

Imro Redmond
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May