School Duata krijgt ondersteuning van Nederlands Lyceum
01 Nov 2013, 04:00
foto
Assembleelid Diana Pokie


De basisschool EBGS Duata in Brokopondo heeft ondersteuning gekregen van het Nederlandse Lyceum, gevestigd in Suriname. Het gaat om onderwijsmateriaal waaronder 53 tafels, veertig stoelen en drie filekasten. Assembleelid Diana Pokie die ook uit het onderwijsveld komt, heeft zich ingezet voor deze geste. Zij heeft van het miniserie van Onderwijs kunnen afdwingen dat de school met bijkans 120 leerlingen in plaats van twee nu zes leerkrachten heeft.

Volgens Pokie gaat het nu wel om bevoegde leerkrachten. Met de ondersteuning hoopt ze dat kinderen uit het nabij gelegen dorp nu gemotiveerd de school zullen bezoeken. Er waren enkel leerlingen van het Lyceum aanwezig tijdens het bezoek aan de school. Zij hebben de onderwijssituatie aldaar mogen aanschouwen en hun ervaringen gedeeld met de leerlingen. Met het Nederlands Lyceum zijn er afspraken gemaakt over de verdere samenwerking. Deze school ondersteunt scholen in Suriname die het moeilijk hebben.

Meer hulp
Patrice Mayland, die de trekker is van dit project en Spaans docent is, zegt dat het Lyceum waar mogelijk de ondersteuning zal geven. Volgens hem is het belangrijk dat het onderwijsniveau in het binnenland getild wordt naar het algemeen niveau. Samen met Pokie en haar collega Walidi Ajaiso zal nagegaan worden hoe dit project verder voort te zetten.

Nu is in planning om VOJ-school Brokopondo aan te doen. Het blijkt dat de leerlingen van deze school ondermaats scoren bij het vak Spaans. Mayland zal via het Lyceum kijken hoe geholpen kan worden.
De schoolleider van EBGS Duata, Melani Antomoi, is blij met de schenking. Volgens haar komt dit geschenk op het juiste moment. De school heeft de spullen hard nodig. Het gaat de goede kant op zei ze. De school heeft het vorig jaar ondanks alle gebreken een honderd procent score voor geslagen voj.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May