LVV pakt wegen Uitkijkpolder aan
31 Oct 2013, 04:00
foto
LVV bezig met de aanpak van wegen die onbegaanbaar zijn geworden.


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de wegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca, aan te pakken. De werkzaamheden zijn sedert de afgelopen week gestart en het werk is gegund aan de aannemer Elvis Munis. Dit project moet binnen twintig werkdagen worden opgeleverd.

Districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt aan Starnieuws dat hij blij is dat deze wegen aangepakt worden. “Uitkijkpolder is een landbouwgebied. Deze wegen worden slecht onderhouden, waardoor ze vaak in een slechte staat zijn en daardoor haast onbegaanbaar. Landbouwers waren genoodzaakt om hun landbouwbenodigdheden en de producten per boot te transporteren, hetgeen kostenverhogend werkt”, deelt Ramdhani mee.

De taak van deze aannemer is om de wegen grondig aan te pakken, te profileren, bezanden en beschelpen van de Leidingen 1, 1A en 2. Het ministerie van LVV wil dit probleem structureel aanpakken. De wegen worden voorzien van 21.000 m3 klinkzand en 5.000 m3 schelpzand. Ramdhani is ervan overtuigd dat veel meer mensen nu gemotiveerd zullen worden om aan landbouw te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May