Scholieren VOS-Tamanredjo moeten staan en lessen volgen
30 Oct 2013, 07:00
foto
Scholieren van VOS-Tamanredjo moeten staan en lessen volgen.


De enige middelbare school van district Commewijne op Tamanredjo heeft een tekort aan tafels en stoelen. Leerlingen die geen stoel hebben, moeten staan en lessen volgen. De directie heeft diverse keren aan de bel getrokken. Er zijn wel tafels geleverd, maar er is een groot tekort aan stoelen. Assembleelid Ronny Tamsiran (Pertjajah Luhur) zegt aan Starnieuws dat de leerlingen de situatie beu zijn. Zij willen met de tafels en stoelen die er zijn de straat op om te protesteren.

"Ik heb het aan de orde gesteld in De Nationale Assemblee. Ik heb het doorgegeven aan vicepresident Robert Ameerali. Er is ook alarm geslagen bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Het probleem is slechts gedeeltelijk opgelost. Er zijn nog 275 tafels en 25 stoelen nodig. Het kan toch niet zo zijn dat de kinderen al vier weken moeten lijden onder deze situatie", stelt Tamsiran.

Tamsiran hoopt dat de situatie zo snel mogelijk wordt opgelost. Ook de leerlingen en docenten van de VOS-school zijn ten einde raad. "We hebben alles gedaan wat mogelijk is. Als er geen oplossing komt, zullen er andere acties ondernomen worden", stelt het assembleelid in het vooruitzicht.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May