SBBS sluit contract voor pensioen-spaarplan werknemers
29 Oct 2013, 20:00
foto


De 2.600 werknemers van de Stichting Behoud Bananensector (SBBS) zijn sinds kort verzekerd van een verantwoord pensioen. De SBBS heeft met de verzekeringsmaatschappij Fatum hiertoe een contract gesloten. In de huidige CAO van de stichting waren afspraken over een pensioen- en spaarregeling reeds vastgelegd.

Er is voor de gunning van dit contract een aanbesteding geweest, waarbij Fatum is uitgekozen om het product voor SBBS uit te werken en te verzekeren. In het contract zijn ook voorzieningen getroffen voor een overlijdensuitkering. In geval van invaliditeit van een werknemer zal Fatum doorbetaling van de volledige pensioenpremie tot de pensioendatum voor haar rekening nemen. “Als verzekeraar zijn we erg blij dat we voor de medewerkers een goed pensioen/spaarplan mogen verzekeren”, zegt Fatum directeur Wim Lalbiharie in een bericht.

Stichtingsvoorzitter, Rudie Chin Jen Sem, zegt dat de overeenkomst met de vakbonden een mijlpaal is. “De leiding van SBBS ondersteunt dit pensioenplan, omdat SBBS hiermee haar werknemers meer zekerheden biedt en verder hiermee beter kan concurreren op de arbeidsmarkt. Voor de marketing betekent dit ook, dat SBBS zich hiermee profileert als een bananenproducent met een goed sociaal beleid”, geeft hij aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May