Een jaar celstraf voor uitvoer vloeibare cocaïne
29 Oct 2013, 18:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft aan Johnny H. (56) een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht opgelegd. Hij heeft een proeftijd van drie jaar gekregen en een geldboete van SRD 1500 of een hechtenis van twee maanden. De veroordeelde had in juli 2010 flessen saus op de post gezet, waarin vloeibare cocaïne verwerkt was.

Het spul werd in Nederland ontdekt. Door de vreemde geur besloot het Nederlandse Forensische Instituut de flessen te onderzoeken. Er werd 240 gram cocaïne aangetroffen. De rechter veroordeelde Johnny H. conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Officier van justitie Nirmala Maikoe voerde aan dat de veroordeelde masala, ketjap en stroop exporteerde, terwijl hij een exportvergunning voor groente had. Zij merkte op dat Johnny H. verzuimd heeft om na te trekken of er verboden spullen in de ladingen waren. Voor dit werk had de veroordeelde 600 euro ontvangen.

Bij de vijfde keer, nadat hij ongeveer al 100 dozen verzonden had, viel de veroordeelde door de mand en stopte hij met het posten van de spullen. Johnny H. beweert niets van de drugs af te weten. Hij verklaarde dat hij een exportvergunning voor groenten had aangevraagd. Dit deed hij nadat zijn neef die in Nederland woont hem dit vroeg. Een zekere 'Broertje'; hij zegt hem overigens niet te kennen, betaalde de vrachtwagenkosten. De dozen werden zo onder de bedrijfsnaam van de verdachte verzonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May