Zuiverheid overdracht Koran wordt landelijk getoetst
29 Oct 2013, 04:00
foto


Voor het eerst zal er in Suriname een internationale toetsingsmoment plaatsvinden over de zuiverheid van de overdracht van de Koran. In de Congreshal wordt zondag voor de eerste maal een Koran memorisatie competitie georganiseerd. Het evenement vindt plaats onder toezicht van de Wereldorganisatie voor de memorisatie van de Koran die in Jeddah is gevestigd.

De Koran is de leidraad in het leven van de moslim en is meer dan 1400 jaar geleden geopenbaard aan de profeet Mohammed. Al generaties wordt de Koran in de meest elementaire vorm bewaard, in het geheugen. Zo wordt de Koran van generatie op generatie overgedragen. De zuiverheid van de overdracht wordt getoetst door degenen die daarin zijn onderwezen.

De maand Ramadan is een toetsingsmoment waarbij de Koran in de extra nachtelijke gebeden in de moskeeën wordt gereciteerd. Tijdens nationale en internationale Koran memorisatie competities wordt de Koran uit het hoofd gereciteerd en wordt bepaald wie dit het beste in zijn geheugen beheerst.

Het landelijke toetsingsmoment in Suriname zondag moet meer bekendheid geven aan de Koran, “aangezien er heel veel misvattingen hierover bestaan,” zegt het organiserend comité. “ Ook moet het de mensen stimuleren zich meer te verdiepen in de kennis en wijsheid die in de Koran is vastgelegd.” Met de competitie wordt ook gepoogd mensen bij elkaar te brengen om zich te bezinnen over het leven op aarde en in het hiernamaals.

De besten uit deze competitie zullen meedoen aan de regionale Koran memorisatie competitie van Zuid-Amerika, die binnenkort wordt gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May