Rekenkamerdelegatie in China op congres
28 Oct 2013, 14:00
foto


Rekenkamers zijn de "waakhonden" die bijdragen tot het efficiënte en effectieve gebruik van publieke middelen. Ze spelen een kritieke rol in de ondersteuning van de uitvoering van deze nieuwe agenda, na 2015, voor duurzame ontwikkeling. Woorden van secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties (VN) bij de ceremoniële opening van het 21ste congres van de Internationale Organisatie van Rekenkamers (Intosai).

Het congres wordt om de drie jaar gehouden en is dit jaar in Beijing, China gehouden van 22 tot en met 26 oktober. In zijn boodschap gelezen door de assistent-secretaris-generaal Economische en Sociale Zaken, Wu Hongbo, wijst Ban Ki-Moon erop dat het congres wordt gehouden op een cruciaal moment in onze wereldwijde inspanningen voor economische groei en sociale vooruitgang. “Goed bestuur, transparantie, verantwoordingsplicht en innovatieve financiering worden erkend als kritieke aspecten bij het formuleren van een transformatieve ontwikkelingsagenda voor de periode na 2015.” Hij voegde eraan toe dat op het succes van de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling derhalve kan worden voortgebouwd. Intosai werkt al langer dan 40 jaar samen met de VN.

Een Surinaamse delegatie onder leiding van Rekenkamer-voorzitter Charmain Felter heeft deelgenomen aan het congres. Zij zal ook werkbezoeken brengen aan de Surinaamse ambassades in China en Nederland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May