Bermwand Bigi Pan verzakt
28 Oct 2013, 12:00
foto
De verzakkingen in de bermwand nabij Bigi Pan.


De bermwand aan de Nelson Mandelaweg nabij Bigi Pan heeft ernstige verzakkingen. De 150 meter lange wand is niet zo lang geleden opgeleverd.

Het is nog geen jaar geleden dat dit werk is verricht voor de Wegenautoriteit. Er komt geen zwaar materieel op de bermwand en de druk van het water zou ook niet de oorzaak kunnen zijn van de verzakkingen. De wand moet slechts de berm van de zwamp beschermen. Districtsraadslid (dr) Samie Ramjiawan zegt dat er hier sprake is van vergooid belastinggeld.

“Dit zal je hebben wanneer de overheid zaken doet met bedrijven die niet beschikken over expertise en goede equipment. Het zelfde zien wij gebeuren bij Weg naar Zee waar er steeds wordt gelapt,” zegt Ramjiawan. District- en ressortraadsleden worden aangespoord om hun werk naar behoren te doen, “maar als je dit soort onvolkomenheden constateert dan raak je gedemotiveerd.”

Het dr-lid hoopt dat het Ministerie van Openbare Werken zal ageren op grond van wanprestatie en de aannemer aanmaant “tot herstel van het geleverd ondeugdelijk werk.” Ramjiawan zegt dat hij moeite heeft met deze vorm van geldverspilling.
Recent zijn er ook verzakkingen geconstateerd in de damwand achter het Fort Zeelandia. Het parlementslid Mahinder Jogi die er gewag van maakte, wil duidelijkheid hierover.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April