Infrastructuur Laarwijk in slechte staat
28 Oct 2013, 06:00
foto
De brug bij Laarwijk.


De infrastructuur van plantage Laarwijk in Commewijne is in zeer slechte staat. De steiger van Domburg én van Laarwijk én de bruggen op de plantage zijn dringend aan vervanging toe. Bewoners van Laarwijk vertellen aan Starnieuws dat er steeds hier en daar wordt gelapt, maar er is een structurele oplossing nodig.

Ashna Mahadewsing, landbouwer van beroep zegt dat er alleen enkele planken van de bruggen worden vervangen, echter wordt er niets gedaan aan de ondersteuners. ''Er wordt wel volop materiaal geleverd. Ik vraag me af wat men met het materiaal doet. In elk geval wordt het niet besteed aan de steigers en de bruggen''. Tientallen kinderen maken dagelijks gebruik van de bruggen die de verschillende woonwijken verbinden met de hoofdweg van Laarwijk, waar de enige lagere school is.

Dagelijks moeten de bewoners gebruik maken van de bruggen om naar Paramaribo af te reizen om de landbouwproducten af te zetten of om naar de kostgronden te gaan. ''Vorig jaar is mijn been op drie plaatsen gebroken, omdat de steiger van Domburg een gat heeft en mijn been hierin terecht was gekomen. Ook de steiger van Laarwijk ziet er niet uit. Mijn zoon is enkele keren uitgegleden op de steiger en wij zijn echt niet de enige die zijn gevallen. Er vallen dagelijks mensen, soms tussen de planken door en soms in het water'', vertelt een andere landbouwer Kamla Baksi. Sinds ze haar been heeft gebroken, is ze niet meer in staat om normaal te werken. Ze is nog herstellende. De bewoners vragen aan de autoriteiten om de bruggen en steigers zo gauw als mogelijk te vervangen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May