School Kalebaskreek wordt in februari opgeleverd
26 Oct 2013, 20:00
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken luistert naar een scholier die uitlegt wat de problemen zijn van de oude school. (Beeld: René Gompers)


"Meneer de minister, wanneer gaan wij lessen volgen in de nieuwe school? De vleermuizenpoep maakt ons steeds ziek", las het meisje uit de brief aan de minister van Openbare Werken Rabin Parmessar. "De naschoolse opvang is ook reeds aangevangen. Een keuken was ons beloofd. Krijgen wij die keuken nog?", vervolgde het meisje. Parmessar antwoordde tijdens een 'krutu' dat de nieuwe school in februari afgebouwd zal zijn. Deze toezegging deed hij tijdens een werkbezoek zaterdag aan Kalebaskreek in district Saramacca.

In februari dit jaar werd de eerste steen van het nieuwe gebouw gelegd door de vorige minister van onderwijs, Shirley Sitaldin. Beloofd was dat de kinderen het nieuwe schooljaar in een nieuw gebouw les zouden krijgen, gaven de bewoners aan tijdens de goed bezochte 'krutu'. Echter staakte bouwbedrijf Ajoeb al na enkele maanden de werkzaamheden en vertrok 'zomaar'. De kinderen volgen tot nu toe les in het oude gebouw waar vleermuizen zich ophouden. De ontlasting van de dieren veroorzaakt ziektes. De bewoners houden om de zoveel tijd een schoonmaakbeurt. Zij haalden tal van andere problemen aan waarmee het dorp te kampen heeft.

Parmessar en gevolg hoorden geduldig de bevolking aan. De delegatie bestond ook uit districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani, vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, en Landbouw, Veeteelt en Visserij. Parmessar concentreerde zich op het afbouwen van de school. Hij gaf aan dat de bouw gestopt was door achterstallige betalingen. "We hebben nieuwe en harde afspraken gemaakt met de aannemer. Ook zullen er aanpassingen komen om ongedierte weg te houden." Muabarak Hassankhan, directeur van bouwbedrijf Ajoeb, garandeerde dat het gebouw in februari af is.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May