Gajadien: Simons drukt haar wil door met begroting
26 Oct 2013, 14:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien is er verbaasd over dat voorzitter Jennifer Geerlings-Simons dinsdag wil beginnen met de algemene politieke beschouwing. "De begrotingsbehandeling zou medio november beginnen. Wij hebben nog niet eens een jaarplan over 2014 gekregen. Bovendien heeft president Desi Bouterse nog niet eens een verklaring gegeven over het ontslag van minister Adelien Wijnerman van Financiën", zegt Gajadien verontwaardigd aan Starnieuws.


Gajadien, die ook secretaris is van de Nieuw Front-fractie, merkt op dat de fractieleiders niet eens bijeen gekomen zijn om de behandeling van de begroting te bespreken. "Simons kan zich niet aan afspraken houden en probeert dictatoriaal haar wil door te drukken", stelt het assembleelid.

"Wij hebben gevraagd om een verklaring van de president over het ontslag van de minister. Dat is nog steeds niet gekomen. Er is ook geen duidelijkheid over de financieel-monetaire situatie", merkt Gajadien op. Hij vindt het erg dat niet eens de fractieleiders bijeen zijn gekomen. De bespreking van spreektijden en inrichting wordt eerst afgestemd met elkaar, benadrukt Gajadien.

Reactie Simons
Assembleevoorzitter Simons om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er kort overleg is geweest met de fractieleiders Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front) en Ricardo Panka van de Mega Combinatie. "We hebben kort met elkaar gesproken. De algemene politieke beschouwing zou dinsdag of donderdag worden. Ik zou dat met het kabinet overleggen en heb dat ook gedaan. Het is dinsdag geworden", deelt Simons mee. Zij heeft geen probleem met kritieken, maar deze moeten op de hele waarheid gebaseerd zijn.

Simons merkt op dat Randjietsingh voorkeur had voor november. Zij zegt in de huishoudelijke vergadering meegedeeld te hebben dat ze niet op één lijn kon komen met alle fractieleiders, daarom moest een korte afstemming plaatsvinden met hen. Na afstemming met de fractieleiders en in overleg met de regering heeft Simons voor de dinsdag gekozen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May