Behandeling uitleveringszaak Muntslag uitgesteld
26 Oct 2013, 10:00
foto
Edmund Muntslag


De behandeling van de uitleveringsprocedure van Edmund Muntslag op Trinidad en Tobago wordt donderdag voortgezet. De Surinaamse zakenman is gisteren verschenen voor rechter Marcia Ayers-Caesar. De Verenigde Staten van Amerika wil Muntslag, op beschuldiging van samenzwering drugs in het land te brengen.

De rechter heeft de behandeling van de zaak gisteren uitgesteld op verzoek van advocaat Israël Khan. De raadsman, die de VS vertegenwoordigt, vertelde de rechtbank dat hij meer tijd nodig heeft om bepaalde documenten voor het dossier te verkrijgen.

Advocaat Keith Schotland, die samen met Asha Watkins-Montserin en Adaphia Trancoso, de verdachte verdedigt, zei dat hij geen bezwaar had om de zaak te verdagen. Hij herinnerde de rechter er wel aan dat de termijn voor het indienen van de documenten maandag verloopt. Khan zal dan een verzoek bij de rechtbank moeten doen voor verlenging.

Rechter Ayers-Caesar heeft de termijn verlengd en de zaak uitgesteld tot donderdag. Muntslag werd gedurende de zitting bijgestaan door vertaler Zaitoen Badloe-Klaverweide. De 29-jarige Muntslag wordt in de VS gezocht voor vermeende samenzwering om cocaïne in het land te importeren tussen 2011 en dit jaar. Hij zou de transport hebben voorbereid met Dino Bouterse. In augustus is Dino in Panama gearresteerd en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten. Hij moet in november weer voor de rechter in New York verschijnen. Muntslag is op 29 augustus kort na aankomst op Trinidad aangehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May