Scholen van Commewijne krijgen routekaarten
26 Oct 2013, 08:00
foto
Sheilendra Girjasing, voorzitter van de Stichting Vrienden van Commewijne overhandigt de roadmaps aan Patricia Gopi van onderwijsinspectie.


De scholen van het district Commewijne zullen roadmaps, de zogenaamde routekaarten, krijgen voor het vak Aardrijkskunde. De roadmaps komen van Selco NV, die deze kaarten heeft gedrukt, nadat er een verzoek is gedaan. De roadmaps gaan over Commewijne.

Ruim drie maanden terug kreeg het districtscommissariaat van Commewijne twee duizend exemplaren. Vrijdag nam Patricia Gopi van onderwijsinspectie Commewijne ook twee duizend exemplaren in ontvangst van de voorzitter van de Stichting Vrienden van Commewijne, Sheilendra Girjasing. De overhandiging vond plaats op OS 3 Meerzorg.

District beter leren kennen
''De roadmaps zullen gaan naar alle scholen. De leerkrachten die Aardrijkskunde verzorgen, kunnen ze heel goed gebruiken vooral vanaf de vierde klas. En natuurlijk kunnen ook de derde klas leerlingen gebruik ervan maken onder toeziend oog van de leerkracht'', zegt Gopi. Door deze roadmaps kunnen de scholieren hun district beter leren kennen.

''We hebben 22 lagere scholen in Commewijne en we zullen de lagere scholen, de voj en de enige middelbare school van deze mappen voorzien'', belooft Gopi. Girjasing is blij dat onderwijsinspectie de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om de kaarten verder te distribueren. Ook hij vindt dat vooral bij het vak Aardrijkskunde de mappen goed van pas kunnen komen. ''We doen de overhandiging en ik weet dat de mappen goed terecht zullen komen'', stelt de voorzitter van de stichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May