Dinsdag algemene politieke beschouwing begroting
26 Oct 2013, 00:00
foto


De Nationale Assemblee begint dinsdag met de algemene politieke beschouwing van de begroting. Nu de coalitiepartners Pertjajah Luhur en ABOP de strijdbijl hebben begraven, is de weg vrij om de begroting voor het komende jaar te behandelen. Dit is de vierde begroting die sinds het aantreden van dit parlement in 2010, wordt behandeld. Er is nog steeds geen nieuwe minister van Financiën benoemd, terwijl de algemene politieke beschouwingen al aangekondigd zijn.

De fractie van Pertjajah Luhur had zich op het standpunt gesteld dat het beleid van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting niet ondersteund zou worden. Ook met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling moeten de plooien worden glad gestreken. Pertjajah Luhur en ABOP hebben in een verklaring plechtig beloofd "in alle eensgezindheid uitvoering te geven aan het regeerprogramma van het kabinet Bouterse-Ameerali".

Tijdens de algemene politieke beschouwingen zullen overwegend fractieleiders van de verschillende partijen aan het woord komen. Ook enkele andere personen zullen aangewezen worden om een visie te geven over het beleid. Hierna zal begonnen worden met de behandeling van de begrotingen van de ministeries. Dan komen alle assembleeleden aan het woord. De inhoudelijke behandeling begint in november.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May