ABOP en PL leggen geschillen bij
24 Oct 2013, 22:30
foto


De politieke partijen ABOP en Pertjajah Luhur hebben hun geschillen bijgelegd. Tijdens een topberaad vanavond is de verstoorde relatie tussen beide partijen hersteld.

In een gezamenlijke verklaring die zojuist is uitgegeven staat “in het belang van de eenheid en stabiliteit van de coalitie, hebben partijen besloten de strijdbijl te begraven en in alle eensgezindheid uitvoering te geven aan het regeerprogramma van het kabinet Bouterse-Ameerali.”

Voorts zijn beide coalitie-partners overeengekomen dat in voorkomende gevallen constant in overleg met elkaar zal worden getreden, teneinde “de onderlinge harmonie te bewaren, uit te bouwen en voort te zetten.”

Het lag PL-voorzitter, Paul Somohardjo, zwaar op de maag dat ABOP ‘zijn mensen ronselde’. “Dit is geen goed partnerschap,” zei hij aan Starnieuws. Ook zouden PL mensen op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), van hun posten zijn weggehaald. De PL-fractie had besloten om Sozavo-minister Alice Amafo niet meer te ondersteunen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May