Betalingspost Dienstwatervoorziening nu ook in Meerzorg
24 Oct 2013, 20:30
foto
Dependance van commissariaat bij politiepost Meerzorg.


Burgers van Meerzorg en omgeving halen opgelucht adem. Na jarenlang aandringen heeft de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen een betalingspost kunnen openen in Meerzorg. De mensen van Commewijne moesten naar de Watermolenstraat bij het hoofdkantoor voor het kopen van waterbonnen.

Nu kan het kopen van water veel gemakkelijker plaatsvinden. Het duurde enkele dagen voor de mensen het water hadden. Na klachten van de burgerij en gesprekken met Marlon Oosterling, hoofd Dienst Watervoorziening, is besloten om de betalingspost op Meerzorg te openen. ''De waterbonnen gaan nu als warme bollen over de toonbank. De betaling geschiedt op de maandag, woensdag en donderdag bij de dependance bij de politiepost van Meerzorg'', zegt een enthousiaste districtscommissaris van Commewijne Ingrid Karta-Bink. Ze is opgelucht dat de Dienst Watervoorziening heeft ingespeeld op de klachten van de burgerij.

''Ik heb een ruimte beschikbaar gesteld en toen heeft Oosterling erop gereageerd. Er was echt veel geklaag'', zegt Bink. Parlementariër Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) heeft vanaf vorig jaar de Dienst Watervoorziening gevraagd om de betalingspost te brengen naar Meerzorg. Het steeds op en neer reizen van de bewoners van Meerzorg naar de Watermolenstraat zorgde voor irritatie. Ook de late levering had als gevolg dat gezinnen het zonder water moesten doen. Girjasing zegt blij te zijn dat er uiteindelijk toch een betalingspost is neergezet in Commewijne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May