Werknemers Surgold schrijven brandbrief aan president
22 Oct 2013, 20:00
foto


133 werknemers van Surgold-Merianproject hebben een brief ondertekend en dinsdag voor president Desi Bouterse afgegeven bij zijn kabinet. De werknemers verwijzen in de brief naar de onzekere positie waarin zij verkeren wat betreft werkgelegenheid. Hun werkcontract met de maatschappij loopt tot 15 december 2013 en zij zeggen geen zicht te hebben op verlenging of een vaste aanstelling.

De leiding van Surgold heeft aangegeven op dit moment niet bereid te zijn garanties te bieden aan deze werknemers verbonden aan het Merian project, aangezien zij wacht op ondertekening van de overeenkomst tussen haar bedrijf en de Staat Suriname. In de brief zeggen de werknemers dat indien de overeenkomst niet getekend wordt, ook de werkgelegenheid van contractoren bij de grondverzet- en transportbedrijven die diensten verlenen aan Surgold, in gedrang komt. De 133 werknemers werken via een uitzendbureau bij het project.

Het Amerikaans goud ontginningsbedrijf Newmont verricht sinds 2004 activiteiten in het Meriangebied onder de naam Suriname Gold Company LCC (Surgold) Surgold is een naamloze vennootschap in handen van Newmont Overseas Exploration Limited (Newmont) en Alcoa Wereld Alumina LLC.

De werknemers wijzen ook op de grote investering die gedaan is in het Merianproject en -gebied. “Deze investering komt in gevaar wanneer als gevolg van het uitblijven van de ondertekening, de raad van bestuur bij Newmont besluit om de goudovereenkomst af te wijzen." Zij hopen dat de president zijn invloed zal aanwenden om een oplossing te brengen in de kwestie.

U kunt de brief met handtekeningen hier downloaden
pdf-icon.gif Brief_President-1.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May