‘Valutaverkoper’ licht handelaren op
22 Oct 2013, 16:55
foto


De verdachte J.K. is door de recherche van het bureau Nieuwe-Haven aangehouden voor diefstal of verduistering. J.K. heeft verschillende handelaren opgelicht.

J.K. bood de winkeliers Amerikaanse dollars te koop aan. Wanneer de winkelier het geld tegen een overeengekomen koers wilde kopen, overhandigde J.K. de dollars aan de handelaar, die hem hierop de tegenwaarde in Surinaamse dollars gaf. Daarna gaf de verdachte aan dat hij het geld tegen een hogere koers wilde verkopen en dat de winkelier hem niet goed begrepen had.

Wanneer de winkelier niet akkoord ging met de hogere verkoopkoers, eiste J.K. zijn US dollars terug en gaf het Surinaams geld aan de winkelier. Bij die gelegenheid paste de verdachte een truc toe, waarbij hij een deel van het Surinaams geld achterhield. De slachtoffers kwamen er meestal te laat achter dat zij minder geld terug hadden ontvangen.

Er zijn intussen al drie aangiftes tegen de verdachte J.K. opgenomen. De politie vermoedt dat nog meer handelaren c.q. winkeliers zijn beetgenomen door deze verdachte. Die benadeelden worden opgeroepen zich bij de recherche van het bureau Nieuwe-Haven aan te melden om alsnog aangifte te doen, zegt de voorlichting van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May