Vijfdaagse jazz festival wordt donderdag geopend
23 Oct 2013, 16:30
foto


De officiële opening van Suriname Jazz Festival (SJF) vindt donderdag plaats bij Unkies House of Blues aan de Van Rooseveltkade. Vijf dagen lang kan worden genoten van goede jazz muziek, gebracht door Surinaamse en internationale artiesten. Dat het festival in belangstelling blijft groeien, bewijst volgens de organisatie de verruiming van vier naar vijf festival locaties dit jaar.

Het SJF kenmerkt zich door een rondtrekkende jazz caravan gedurende de vijf dagen. Na het officiële gedeelte bestaat de mogelijkheid dat muzikanten in een
ontspannen sfeer kunnen jammen met de bezoekers. Op vrijdag 25 is het SJF te gast bij Restaurant Spice Quest aan de Nassylaan voor de Wine & Jazz Event. Op zaterdag wordt er ruime aandacht gegeven aan de jeugd viaworkshops, terwijl ook de eindpresentatie plaatsvindt van de workshops: Honoring our Jazz Legends door Walther Muringen. Om negen uur in de avond begint de Parbo Jazz Event, die zal worden ingeluid door de Parbo Brass Band.

Zondag trekt de caravan naar de pool van hotel Torarica voor de Main Event. Het festival wordt maandag afgesloten in Rumors (hotel Krasnapolsky). Daarbij is er andermaal gelegenheid tot jammen. Er zijn op het festival optredens van Bruut! (Nederland), Denis Lapassion (Frans-Guyana) & Randy Corinthian (Verenigde Staten). Als neusje van de zalm is allround muzikant Ernesto van Dal gevraagd
een Surinaams ensemble samen te stellen. Onder de naam The Su Collective zal interessante jazz & fusion muziek worden gepresenteerd aan het publiek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May