Vier jaar celstraf voor doodslag
22 Oct 2013, 19:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh acht doodslag bewezen en legde Kavalue K. (44) een celstraf van vier jaar op onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook besliste de magistraat dat de psychologische en psychiatrische behandelingen gecontinueerd moeten worden. De man is al 23 jaren lang een psychiatrische patiënt en wordt behandeld door het Psychiatrisch Centrum Suriname.

De veroordeelde had op 30 december van het afgelopen jaar te Verlengde Ephraimzegenweg nabij een barbecuestand, de 31-jarige Michel Poina, met een schaar in de linker longader gestoken. Deze steek werd het slachtoffer fataal en hij overleed ter plekke.
De veroordeelde zocht ruzie met het slachtoffer en bedreigde hem. Hij zwaaide met de schaar in de richting van het slachtoffer. Getuigen verklaarden dat de mannen op een gegeven moment elkaar achterna zaten. De veroordeelde stak het slachtoffer met zijn schaar en rende weg. Het slachtoffer achtervolgde hem, gaf hem een trap, maar zeeg neer.

Uit het psychiatrische rapport is gebleken dat de veroordeelde stemming stoornissen heeft. Hij heeft een verhoogde kans op impulsief gedrag. Hij kent de wetten en normen wel, maar kan de impulsen nier controleren, waardoor hij de consequenties niet kan inschatten. Zijn geweten functioneert op een laag pitje.
Het psychologische rapport stelt dat Kavalue K. een beperkt vermogen heeft en dat hij handelt vanuit een kinderniveau. Hij heeft niet het vermogen om in te kunnen schatten en heeft last van hallucinaties. Het is moeilijk voor de deskundige om na te trekken of de veroordeelde last had van hallucinaties op het moment toen hij de daad beging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May