Zes jaar opgelegd voor diefstal middels geweld
22 Oct 2013, 05:00
foto


Flavio S. mag voor zes jaren, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, de bak in. Hij is door rechter Maytrie Kuldipsingh schuldig bevonden aan diefstal, waarbij er gebruikgemaakt is van geweld. Hij heeft de Vuurwapenwet overtreden en de benadeelden mishandeld.

Het Openbaar Ministerie had in deze zaak zeven jaar geëist. Op 12 maart van het afgelopen jaar had Flavio S. samen met anderen twee supermarkten op klaarlichte dag beroofd. De winkeliers werden ook mishandeld en de rovers hielden wapens tegen het hoofd van de benadeelden. Zij namen goederen, geld en goud mee. Ook hadden zij schoten gelost. Zij maakten gebruik van AK-47 geweren, 38-Special revolvers en een five shooter.

Volgens de veroordeelde werd hij door een vriend benaderd voor de berovingen en stemde toe. Zij staken met de boot over om de supermarkten te overvallen. Deze waren al in kaart gebracht en het plan was professioneel uitgestippeld. Na de roof gingen vijf criminelen, van wie vier in militaire camouflage tenue gekleed, de bossen in hielden zich schuil. Pas toen het veilig was, gingen zij verder. De buit, euro 19.000 en SRD's, werd verdeeld. Flavio S. ontving euro 4800 voor zijn diensten. Op een gegeven moment stuitte de bende op een team van de militaire politie en de politie. Er werd over en weer geschoten. Niemand raakte gewond. De rovers zagen kans om te vluchten. Later werd Flavio S. gearresteerd met twee vuurwapens in zijn bezit voor het gebouw van de Braziliaanse ambassade. De politie was hierover getipt.

Kuldipsingh benadrukte dat de slachtoffers een trauma over hebben gehouden. Zij voelen zich in eigen omgeving niet meer veilig en kunnen ook niet rustig slapen. Zij zijn van hun zuur verdiende geld beroofd. Daarnaast voelen buurtbewoners zich onveilig en deze handelingen schrikken de samenleving op. Verder merkte de rechter op dat de veroordeelde en de anderen niet geschroomd hebben om op de politie en de militairen te schieten. Hiermee hebben zij de rechtsstaat geschonden. De rechter hield rekening mee dat de veroordeelde voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Bovendien had hij een volmondige en gedetailleerde bekentenis afgelegd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May