Voeding voor naschoolse opvang geleverd op scholen
22 Oct 2013, 00:00
foto
Voeding voor naschoolse opvang is op diverse scholen maandag bezorgd.


Diverse scholen hebben maandag voeding ontvangen voor kinderen die meedoen met de naschoolse opvang. "Wij hebben de voeding in ontvangst genomen, maar we konden niet beginnen met de naschoolse opvang", zeggen schoolleiders aan Starnieuws. De kinderen hadden geen briefje meegekregen vrijdag, waardoor de ouders niet op de hoogte waren dat de naschoolse opvang weer zou beginnen.

Schoolleiders verwachten dat deze week de situatie zich zal stabiliseren. Vrijdag laat kregen de scholen via 'de keuken' te horen dat er weer eten zou worden bezorgd. "Maar de kinderen waren toen al naar huis. Zij wisten ook niet dat ze hun eetbakjes moesten meenemen", zegt een schoolleider. Het eten wordt gebracht naar de scholen.

Gehoopt wordt dat het deze keer goed zal gaan met het project, want het gaat om een goed project zeggen schoolleiders. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is verantwoordelijk voor de betaling van de vergoeding. Er zijn nog steeds leerkrachten die voor het afgelopen schooljaar niet betaald zijn. "Nu het ministerie ons gegarandeerd heeft dat zaken vlot zullen verlopen, hebben we toch besloten om weer mee te doen, want de kinderen zullen er zeker beter van worden".

Het curriculum wordt ook aangepast, waardoor tijdens de naschoolse opvang kinderen extra begeleid kunnen worden. Ook het recreatieve gedeelte zal beter worden aangepakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May