Apoera beter geaccommodeerd met nieuwe politiepost
21 Oct 2013, 15:00
foto
Het nieuwe onderkomen van de politie te Apoera.


De gemeenschap wordt beter geaccommodeerd en haar privacy is helemaal gegarandeerd. Zo prijst gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop de nieuwe politiepost te Apoera. Politieambtenaren zullen volgens hem met meer plezier hun werk doen, omdat de arbeidsomstandigheden aanzienlijk zijn verbeterd. “De post heeft alles wat een goede en veilige politiepost zou moeten hebben,” zegt Benschop.

De politiepost te Apoera heeft behalve meer ruimte voor het personeel, ook een cellenhuis. Op het complex staan verder dienstwoningen voor vijf gezinnen en een commandant. De oude post, een woonhuis, had geen cellenhuis en verdachten en arrestanten moesten worden overgebracht naar Nickerie. Minister Edward Belfort heeft zaterdag het nieuwe politiehuis te Apoera geopend.

Voorlopig zal de politiepost in het ressort Kabalebo worden bemand met manschappen die in Nickerie zijn gedetacheerd. Voor eind van het jaar moeten volgens minister Belfort meer politiemensen worden gedetacheerd naar deze post. Hij heeft toegezegd dat zo gauw de hulpagenten klaar zijn met hun opleiding, acht naar Apoera worden gedirigeerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May