Bouw nieuwe EBS-krachtcentrale vordert volgens planning
21 Oct 2013, 11:00
foto
Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen krijgt een uiteenzetting van de laatste vorderingen van de bouw. (Foto: Min. NH)


Het dreigend tekort aan energie zal worden ingelopen met de twee nieuwe krachtcentrales die worden gebouwd. Als de nieuwe EBS en Staatsolie centrales operationeel zijn, zal Suriname voor een korte tijd een relatief overschot hebben aan elektrische energie.

De EBS-centrale moet uiterlijk maart volgend jaar worden opgeleverd. De opwekcapaciteit zal dan met 63 megawatt zijn verhoogd. De drie generatoren in de nieuwe EBS-centrale zijn elk goed voor 21 megawatt. Met deze hoeveelheid is het bedrijf in staat meer dan 11.000 huishoudens te voorzien van elektriciteit. Staatsolie breidt zijn elektriciteitscentrale uit van 28 megawatt naar 62.

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen heeft een bezoek gebracht op het bouwterrein en heeft zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen. “Het geheel ziet er goed uit en we zitten aardig op schema,” zei hij vrijdag tijdens zijn oriëntatie. De bestaande krachtcentrale van de EBS is verouderd, is lawaaierig en stoot flink wat uitlaatgassen uit. Om te voorzien in de groeiende energievraag bouwt de EBS een nieuwe krachtcentrale en breidt Staatsolie zijn elektriciteitscapaciteit uit.

“We moeten naar een situatie gaan waar wij met een zodanige aanbod van energie zitten, dat wij niet voortdurend achter de vraag aanlopen. We zullen op elk moment moeten kunnen voldoen aan de vraag naar energie,” zei de NH-bewindsman. Hij was vergezeld van zijn beleidsadviseurs Iwan Krolis en Idris Taus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May