'Chinezen zijn hard werkende burgers van Suriname'
20 Oct 2013, 00:00
foto
Lampionnen speciaal vervaardigd voor 160 jaar vestiging van Chinezen in Suriname. (Foto: René Gompers)


De autoriteiten van Suriname en China zijn het volkomen met elkaar eens. "Chinezen zijn hard werkende burgers in het land en leveren een behoorlijke bijdrage bij de ontwikkeling van het land. Velen hebben zich blijvend gevestigd hier en een nieuw vaderland opgebouwd."

Vicepresident Robert Ameerali en de ambassadeur van Volksrepubliek China, Yang Zigang, hadden haast identieke boodschappen. Dit uitten ze tijdens de receptie die zaterdagavond is gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica ter gelegenheid van de herdenking van 160 jaar Chinese vestiging in Suriname. De Chinese minister van Overzeese Zaken is speciaal voor de festiviteiten in Suriname.

"We kennen de rol van de hard werkende Surinamers van Chinese afkomst", zei Ameerali. Hij zei dat de regering veel belang hecht aan de integratie en welvaart voor alle Surinamers. De Chinese groep streeft vooruitgang na en daarmee ook voor het land", stelde de vp. Ook de vertegenwoordigers van de Volksrepubliek China zeiden bijzonder ingenomen te zijn met de wijze waarop de Chinezen zich inzetten om vooruit te komen. Dit heeft ook uitwerking op het hele land. Zij hebben een grote verdienste in de ontwikkeling van het land.

Zondag is de grote dag van de herdenking. President Desi Bouterse liet zich zaterdagavond verontschuldigen. Zijn echtgenote en diverse ministers waren wel aanwezig. Zondag vindt de herdenking plaats op het Onafhankelijkheidsplein. Dan zal het staatshoofd wel aanwezig zijn.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May