Brunswijk heeft geen moeite met komst VHP in Moengo
20 Oct 2013, 02:00
foto
ABOP-leider Ronnie Brunswijk verwelkomt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi in Moengo.


Coalitieleider en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk was zaterdag even te gast bij de vergadering van de VHP in Moengo. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi en Brunswijk begroeten elkaar hartelijk. Brunswijk vindt het totaal geen punt dat de VHP een kernbestuur installeert in Moengo, het bolwerk van de politicus.

"Elke partij heeft het recht om in any district te gaan en politieke propaganda te maken", zei Brunswijk. Hij observeerde de zaak eerst van buiten en kwam op gegeven moment de zaal binnen. De 'koning van Marowijne' wenste Santokhi succes met de vergadering. Toen ABOP in Commewijne politieke activiteiten ontplooide, waarbij partijleden van Pertjajah Luhur overliepen zei voorzitter Paul Somohardjo dat "niet in zijn vijver gevist moest worden". Deze kwestie leidde tot politiek gehaal en getrek tussen beide partners.

VHP-voorzitter Santokhi speelde gelijk in op de situatie. Hij merkte op dat Brunswijk zich met deze opstelling echt een leider toont. Santokhi zei dat de VHP in belang van Moengo daar is. Hij haalde aan dat de VHP als oppositie én Brunswijk als coalitie ontwikkeling moeten brengen in Marowijne. "Het wordt tijd dat er eindelijk ontwikkeling komt in Marowijne", zei Santokhi. Zijn uitspraak werd met luid gejuich verwelkomd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May