Universiteit werkt aan kwaliteitsverhoging
19 Oct 2013, 20:00
foto


De Anton de Kom Universiteit van Suriname streeft naar kwaliteitsverhoging. Er wordt gedacht aan het uitbreiden van het docentenkorps waardoor vooral de docent-student verhouding gunstiger moet worden. Ook het examenreglement dat dateert van 2004 en is opgesteld twee jaren nadat de Bachelor opleiding is geïntroduceerd, moet worden aangepast.

"Wij hebben aan de hand van de ervaringen een evaluatie gepleegd en staan op het punt een nieuw examenreglement te introduceren’’, zegt coördinator van de studierichting Sociologie Loes Monsels aan Starnieuws. Donderdag werd het openingscollege van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen verzorgd door Staatsolie directeur Marc Waaldijk. In haar jaarrede zei Monsels dat de faculteit vooral vrouwen schijnt aan te trekken. Ze gaf aan de nieuwe studenten als advies mee vooral met een kritische, academische en wetenschappelijke houding het instituut te bezoeken.

Attitude student
"Als je eenmaal op het wetenschappelijke pad bent, stop je niet meer. Je blijft op het pad en dat betekent dat je ook een houding van lifelong learning moet hebben", stelt Monsels. Michelle Jules, een van de coördinatoren van de studentencommissie van deze faculteit, zegt dat de studenten ook moeten beseffen dat het universiteitsleven anders is dan de middelbare school. "Je bent een zelfstandige student en hebt veel vrijheid. Dat betekent dat je met die verantwoordelijkheid moet leren omgaan’’. Jules zegt dat de studenten moeten beseffen dat ze ook veel acties moeten ondernemen en dat niet alles vanuit de docent zal komen.

"Je moet leren om zelfstandig en ruimer te denken en zelfs out of the box. Dat is belangrijk voor een universiteitsstudent. Je moet beseffen dat je een campusleven gaat leiden en dat vergt veel discipline’’. Als coördinator van de studentencommissie wordt Jules vaker geconfronteerd met problemen van studenten. De individuele problemen worden doorverwezen naar een studentendecaan. De studentencommissie zorgt voor een vlot communicatieverkeer tussen de studenten en het bestuur. Een van de meest voorkomende klachten die ze krijgt is dat de docent de colleges vaak genoeg niet op de juiste manier geeft of dat ze vaak afwezig zijn. Ook het gebruik van collegezalen is vaak een issue. "Wij geven deze problemen dan door aan het bestuur en ik moet eerlijk zeggen dat er wel wordt geluisterd en dat vaak genoeg gezorgd wordt voor een oplossing".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May