Amafo toont bijzondere belangstelling voor Mythylschool
19 Oct 2013, 11:00
foto
Minister Alice Amafo krijgt een werkstuk van een leerling van de Mythylschool. (Foto: Sozavo)


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is bijzonder geïnteresseerd in hoe het gaat op de Mythylschool. Zij bracht vrijdag een bezoek aan de school om na te gaan hoe het schooljaar, met ruim zestig leerlingen met een lichamelijke beperking, is begonnen.

De minister kreeg een rondleiding en ze hield een korte voorleessessie. "Het is gepast om een bezoek te brengen aan deze school, omdat de ontwikkelingen binnen dit onderwijs ook onze competentie is", zei Amafo. Als je niet goed georiënteerd bent, is het volgens haar moeilijk om in te spelen op de behoefte van deze doelgroep. De bewindsvrouw concludeert na haar oriëntatiebezoek dat de gemeenschap goed inspeelt op de behoefte van de school. Ook is ze ingenomen met het werk dat de schoolleiding verzet om middelen binnen te krijgen voor de school. Hiervoor is Amafo de leiding ook dankbaar. De school kan ook altijd rekenen op haar ondersteuning.

Het ministerie komt de kinderen tegemoet met een maandelijkse financiële ondersteuning. Ook de instellingen waar de kinderen wonen, worden gesubsidieerd. De minister heeft toegezegd nog een speciale kracht vanuit het ministerie in te zetten op deze school.
Het schooljaar is goed begonnen, deelt Meriam Karnadi van de Mythylschool mee. Er valt heel veel te doen dit schooljaar en de focus blijft 'met veel liefde, geduld en toewijding' te zorgen voor de extra begeleiding voor de kinderen. "We gaan op hun niveau te werk om het maximale uit ze te halen. In de afgelopen tijden hebben ook kinderen met een leerachterstand zich aangemeld op de school", zegt Karnadi. Ze hoopt dat de doorstroming van deze kinderen binnen het leerproces beter zal verlopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May