Surinaamse volleybalsters winnen van Guyana
19 Oct 2013, 01:00
foto
Het volleybalteam heeft de eerste wedstrijd gewonnen. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


De eerste krachtmeting tijdens de Inter Guyanese Spelen vrijdagavond is gewonnen door de Surinaamse meisjes. De volleybalsters van Suriname wonnen de eerste set met 3-0 van Guyana. De wedstrijd werd in de Ismay van Wilgen sporthal gespeeld na de openingsceremonie.

De ministers van Sport- en Jeugdzaken en Onderwijs & Volksontwikkeling, de ambassadeurs van Guyana, Frans-Guyana, Cuba alsook de directeuren van Sport, Jeugd en Buitenlandse Zaken waren aanwezig bij de opening. De sprekers gaven aan dat de Spelen een belangrijk onderdeel vormen van de sportontwikkeling van de scholieren. Zij vonden het verder jammer dat Frans-Guyana er weer niet bij is en riepen de Franse ambassade op om er alles aan te doen om vanaf het volgende jaar er weer bij te zijn.

Behalve de toespraken werden op plechtige wijze de vlaggen van beide landen onder het afspelen van de volksliederen gehesen. Er was ook een demonstratie van de onlangs opgerichte taekwondoschool Joshua Warriors onder leiding van sensei Rodney Wijnaldum.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May