Badminton Bond haalt trainingskamp naar Suriname
19 Oct 2013, 16:00
foto
Crystal Leefmans heeft in samenspraak met haar ouders en club besloten prioriteit te geven aan haar studie.


De Surinaamse Badminton Bond is druk bezig met de voorbereiding van Suriname International 2013, dat van 13 tot 16 november wordt gehouden. Na de Nationale Jeugd Kampioenschappen worden op 26 en 27 oktober de U-11, U-15 en U-19 voortgezet. De bond maakt zich tevens klaar voor de Nationale Senioren Kampioenschappen van 8-10 november. Ook het trainingskamp van het PanAm Players Development Programma, gericht op de Olympische Spelen 2016 in Rio, wordt de komende maand in Suriname gehouden.

Dit PanAm Players Development Programma heeft tot doel tien potentiële spelers uit verschillende landen gericht te trainen en een internationaal wedstrijdenprogramma te laten afwerken. Hierdoor kunnen zij groeien en zich eventueel plaatsen voor de Olympische Spelen 2016 in Rio. Het programma wordt ondersteund door de Badminton Wereld Federatie. Aanvankelijk zou ook Crystal Leefmans meedoen aan dit programma. Zij was voorgedragen door de Surinaamse Badminton Bond. Na goed over nagedacht te hebben geeft Leefmans prioriteit aan haar studie.

De internationale coach en trainer Arturo Ruiz is vanuit PanAm aangewezen om de deelnemers te trainen. Het programma wordt begeleid door German Valdez, Badminton PanAm Development Director. Spelers uit onder andere Peru, Argentinië, Cuba, Dominicaanse Republiek en Mexico nemen deel aan het trainingskamp, dat van 6-12 november wordt gehouden. Hierna doen ze mee aan Suriname Internationaal 2013.

Het is volgens voorzitter Aubrey Nai Chung Tong te verwachten dat aan Suriname International 2013 ook dit jaar veel internationale spelers zullen meedoen. De inschrijving voor dit toernooi is al open en Italië, Nederland, USA, Dominicaanse Republiek, Argentinië, Cuba, Peru, India en Mexico hebben zich reeds gemeld. Dit toernooi zal in de Ismay van Wilgen sporthal worden gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May