Saramacca blij met vuilophaal in alle ressorten
19 Oct 2013, 13:00
foto
Medewerkers districtscommissariaat Saramacca op inspectie.


In alle ressorten van het district Saramacca wordt vanaf afgelopen week het vuil opgehaald. Dit geschiedt na 18.00 uur op de dinsdag en vrijdag. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat er al verbeteringen te constateren zijn. Dit project wordt samen met het ministerie van Openbare Werken uitgevoerd.

Alle huisvuil wordt over het heel district opgehaald. "Er is intensief naar mogelijkheden gezocht om het ophalen van huisvuil in het hele district toch mogelijk te maken. Zo is Openbaar Groen bereid gevonden om het huisvuil mee te nemen dat bewoners aan de Oost-Westverbinding op straat zetten. Ook Staatsolie draagt een steentje bij. De maatschappij doneert een truck waardoor het mogelijk wordt in de wooncentra Jarikaba, Creola, Kampong Baroe en Damboentong het huisvuil op te halen. Aan de bedrijven, winkels en eethuisjes zal een kleine maandelijkse financiële bijdrage gevraagd worden", deelt Ramdhani mee.

Voor de bewoners van de Mr.Chandishawweg in het ressort Jarikaba is dit groot nieuws. Voor het eerst in hun bestaan wordt huisvuil opgehaald. Door gebrek aan financiële middelen was het ophalen van huisvuil in Saramacca tot voor kort, beperkt tot het centrum van Groningen. De begroting van het districtscommissariaat is niet toereikend om het ophalen van huisvuil in de rest van het district te kunnen bekostigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May