Viering jubileumjaren heeft nationaal karakter gekregen
17 Oct 2013, 20:30
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken ontvangt van commissievoorzitter Henk Herrenberg, het evaluatierapport in verband met de nationale herdenking van de jubileumjaren. (Foto: Biza)


Het tussentijdse verslag van de Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren geeft volgens commissievoorzitter Henk Herrenberg een goed beeld van de activiteiten die zijn verricht. De commissie is op 18 april dit jaar ingesteld en had onder meer als opdracht om samen met andere organisaties, activiteiten in het kader van drie jubileumjaren te coördineren en een nationaal karakter te geven.

In de afgelopen periode is 140 jaar Hindostaanse Immigratie herdacht en 150 jaar Keti Koti. Zondag wordt 160 jaar Chinese vestiging herdacht. Herrenberg heeft het tussentijdse rapport vandaag overhandigd aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza).

Voor november staan er twee grote activiteiten op het programma. Zo zal op 9 november een Jubileumconcert gehouden worden. De volgende dag worden de activiteiten rond het jubileumjaar afgesloten op en rond het Onafhankelijkheidsplein. Moestadja complimenteerde de commissie met de wijze waarop zij haar taak heeft ingevuld. De werkgroep heeft aan de president van Suriname ook adviezen gegeven ten aanzien van de viering van de hoogtijdagen, meldt de Biza-voorlichting

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May